Få livet tilbage – uddannelsesforløb

VI SØGER DELTAGERE TIL ENDNU ET NYT SPÆNDENDE UDDANNELSESFORLØB

Få Livet Tilbage” er vores nye tilbud til dig, som er kommet til skade i tjeneste og ikke længere er i Politiet.

Målet med forløbet er at hjælpe dig videre så du kan få ny energi og bedre muligheder for at skabe dig et liv gerne med arbejde eller frivilligt arbejde udenfor politiet. Igennem hele forløbet vil du opleve solid støtte fra det professionelle team.

Det er et unikt uddannelsesforløb, hvor du lærer at få livet tilbage sammen med ligesindede i en mindre gruppe. Så det kræver at du har lyst til at bidrage og være en aktiv del af en gruppe. Forløbet er et supplement til den behandling, du måske allerede er i gang med.

Forløbet er udviklet i samarbejde med Simplex Human og eksperter med kompetencer indenfor politiets arbejde, livskriser og PTSD. Det er skræddersyet til dig, som er kommet til skade i tjenesten (Det kan være at du har stress, belastningsreaktioner eller PTSD).

”Jeg er dybt taknemmelig over at få muligheden for at være med på første testforløb, fordi jeg har lært en masse om mig selv, og fordi afvekslingen mellem at være væk og hjemme passer rigtig godt, fordi jeg ikke har det store
overskud. De gode instruktører og gruppen gør det meget positivt og givende fordi der er en høj grad af fortrolighed, så det bliver lettere at hjælpe og støtte hinanden undervejs” fortæller én af de første deltagere fra ”Få livet tilbage”.

ET UDDANNELSESFORLØB, der varer 13 UGER

Forløbet strækker sig over 13 uger. I forløbet vil du blive en del af en gruppe på max. 10 andre alle fra politiet. Forløbet er bygget op så I mødes 4 gange i løbet af de 13 uger. Det næste forløb starter 16. september 2024 og foregår ved naturskønne Houen Odde ved Kolding.

Du og de øvrige vil være sammen 3 dage ad gangen og hjemme i de resterende uger. Når I er samlet, vil vores dygtige instruktører give dig ny viden, og sammen vil I afprøve forskellige metoder og redskaber, der skal hjælpe dig med at leve med dine udfordringer.

I forløbet vil være fokus at udvikle færdigheder der skal hjælpe dig til at mestre dine udfordringer, som f.eks.:

 • Lære dig teknikker til at håndtere stressende og presset situationer med fx åndedrætsteknikker, undgå tankemylder og fokus på at kunne styre dine følelser.
 • Træne din evne til at holde fokus og koncentrere dig.
 • Give dig værktøjer til at kunne opbygge og indgå i positive relationer med andre mennesker.
 • Lære dig metoder til at finde energi til at klare dagen.
 • Hjælpe dig med at finde en indre ro og måske sove bedre
 • At give dig et stærkt netværk af ligesindede, som du også kan få glæde af efter forløbet.

Når du er hjemme og er sammen med dine pårørende, vil du øve dig og afprøve nogle af de værktøjer du har lært i din hverdag, inden du igen mødes med gruppen. Det er en vigtig del af forløbet at dine nære relationer også får en indsigt i det, du har lært, og at de sammen med dig, er er med til at træne, det du lærer undervejs i forløbet.

Forløbet er helt gratis at deltage i og Thin Blue Line Denmark vil betale alle dine transportomkostninger.

Er du interesseret i at deltage (eller kender du en der kunne være interesseret) og være med til at skabe vores nye fremtidige tilbud, så skriv en mail til forening@thinblueline.dk, inden 1. juli 2024.

Så vil vi ringe dig op og gennemgå forløbet og dine muligheder for at være med. Er du i tvivl eller har spørgsmål til forløbet, så skriv til os på samme mail, så vil vi kontakte dig hjælpe med at afklare om dette uddannelsesforløb, kunne
være noget for dig.

thin blue line uddannelse

TYPISK SPØRGSMÅL OG SVAR

Du vil

 • Få en unik mulighed for at lære at leve med din/dine udfordringer som fx stress, belastningsreaktioner eller PTSD.
 • Få en indsigt i dine personlige kompetencer og behov som du ikke tidligere har været bevidst om.
 • Få en række videnskabeligt dokumenterede værktøjer, der vil hjælpe dig med at leve og mestre din/dine udfordring.
 • Din familie og pårørende vil være med i din læringsproces, hvor I sammen vil bruge de værktøjer du har lært.
 • Få et netværk af ligesindede og møde gode instruktører, som vil være der og hjælpe dig videre.

Det er gratis for dig at deltage.

Nej, vi har en socialrådgiver, der sørger for at alle formalia i forhold til kommunen bliver håndteret. Det eneste du skal gøre, er at holde et møde med ham, og give/dele dine data med ham.

Ja, forløbet er tilrettelagt på sådan en måde, at du er 3 dage på uddannelse sammen med de andre deltagere. Derefter vil du have 2-3 uger hjemme og så igen 3 dage på uddannelse. Du skal være væk 4 gange af 3 dages varighed hen over 13 uger.

Resten af tiden skal du øve og bruge de værktøjer du har lært derhjemme og sammen med din familie og pårørende.

Så snart du er tilmeldt modtager du en velkomstmail og pakkeliste til dagene.

Ja, foreningen betaler for din transport med billigste takst fra staten/billigste offentlig transport.

Som udgangspunkt har du jo en plads, som måske andre også ville have glæde af – så kun efter aftale med instruktørerne kan du melde fra.

Efter hvert ophold vil du få nye teknikker, der er tilpasset til dig, og som du kan afprøve derhjemme med din familie og pårørende.